petak, 3. kolovoza 2012.

Langošice i Kopika

Eh, onaj osjećaj kad vlak tek krene, a ti si već kopaš po sendvičima i zalihama za put.
Ili kad osjetiš glad onoga trenutka čim se nađeš blizu vode.
A langošice (ili poderane gaće, meni osobno draži naziv) u kontekstu Kopike, našega gradskog kupališta - dobitna je to kombinacija.
Za nekih bijednih 7-8 kn zamijesi se, ispeče i podere makar 20-ak gaća M veličine.
Ipak, ne pečem ih toliko često, no uvijek kada dam 14 kn za dvije gotove langošice na Kopiki bude mi krivo.

Danas nisam žalila truda, trebalo mi je svega pola sata da ih zgotovim.
Nakon recepata i recepata, što pismenih što usmeno-predajnih sama sam zamijesila sastojke u odokativnom omjeru (brašno, ulje, žumanjak, sol, suha germa, mlaka voda, kiselo vrhnje). Najvažnija je stavka tijesto poderati i zaobliti da to budu uistinu prave, fine poderane gaće.




Volimo provoditi ljeto na našoj Kopiki i slaniti se langošicama. 
A to što je djeci i slamboš iz automata (onaj na kojemu smo odrasli - jagoda, vanilija i miješani) najcool i predobar, to je druga priča.
Dugo je ljeto, svega ćemo se još nakusati...










Nema komentara:

Objavi komentar